Алуминиеви тръби за сгъстен въздух.

 

Алуминиевите тръби все повече се налагат като надежден и предпочитан материал за изграждане на пневматични магистрали. Повече от 70% от инсталациите за сгъстен въздух днес са с тръби от полипропилен,  черна или поцинкована стомана, защото обикновено строителите са запознати с тези материали, те са евтини и са широко разпространени в магазинните мрежи. Алуминиевите тръби имат няколко ключови предимства, поради коите те превъзхождат останалите материали и се изпозлват в толкова много различни приложения за транспорт на сгъстен въздух.

 

  • не променя качеството на въздуха
  • ниско линейно разширение
  • лесен монтаж, който не изисква специални инструменти
  • специални фитинги, които не позволяват стичане на конденза
  • възможност за
  • не се влияе от температурата
  • дълъг експлоатационен живот

Без стичане на конденз

 

Специално разработени тройници, при които въздуха към крайният консуматор се взима от горната страна на тройника. По този начин евентуално образувалият се конденз в тръбната разводка не тръгва към машините.

Присъединяване под налягане

 

Вече не е необходимо да се спира въздуха за монтаж на допълнителна линия за захранване на консуматор. Aignep има специално създадена система за присуединяване на допълнителни разводки докато системата е под налягане.

Лесен монтаж

 

Монтажа на тръбна разводка с тръби Infinity е много лесен. Тръбите се режат със стандартен тръборез, след което среза се зачиства. Монтажа на фитингите не изисква специален инструмент. За диаметри до ф63 се използва гаечен ключ, а за по – големите диаметри се използва  шестограм.

Корозионна устойчивост

 

За разлика от поцинкованите тръби, които  в мястото на разреза или резбата корозират, при алуминиевите тръби Infinity това е невъзможно. Корозията води до значителни проблеми, не само на самия тръбопровод, но също така може
да доведе до дефектиране на оборудването на сгъстен въздух.