Алуминиеви тръби за сгъстен въздух.

Алуминиевите тръби все повече се налагат като надежден и предпочитан материал за изграждане на пневматични магистрали. Повече от 70% от инсталациите за сгъстен въздух днес са с тръби от полипропилен,  черна или поцинкована стомана, защото обикновено строителите са запознати с тези материали, те са евтини и са широко разпространени в магазинните мрежи. Алуминиевите тръби имат няколко ключови предимства, поради коите те превъзхождат останалите материали и се изпозлват в толкова много различни приложения за транспорт на сгъстен въздух.

  • не променя качеството на въздуха
  • ниско линейно разширение
  • лесен монтаж, който не изисква специални инструменти
  • специални фитинги, които не позволяват стичане на конденза
  • възможност за
  • не се влияе от температурата
  • дълъг експлоатационен живот

Алуминиеви тръби за въздух от Sinerga

През последните години алуминият се превърна в предпочитана алтернатива на другите материали за системи за транспорт и разпределение на сгъстен въздух (тръбни разводки). В сравнение с материалите, описани по-горе, инсталирането на система от алуминиеви тръби за въздух предлага много предимства: Много по-лесни са за инсталиране и модифициране за разлика от медните и стоманените. Тъй като се доставят в готов вид за монтаж, се постига до 50 % икономия на труд. Не е необходима никаква друга подготовка освен нарязване на парчета с конкретната необходима дължина. Без нужда от употреба на специални инструменти. Продуктите са калибрирани, което означава, че свързването им е бързо и сигурно. За разлика от стоманата и медта, алуминият е много по-лек материал.

Предимства на алуминиевите тръби

Друг фактор, който прави монтажът по-лесен е, че не се изисква заваряване и нарязване на резби. Сгъстеният въздух, осигурен от инсталация, изградена с тръбопроводи от алуминий, е много по-чист от доставяния чрез такава от стомана. Тръбните инсталации отговарят на стандартите за качество ISO 8573-1: 2010. По-чистият въздух означава и по-ниски разходи за поддръжка. Устойчиви са на корозия, което е гаранция за оптимален въздушен поток дълго след монтажа. Фитингите, използвани за свързване не позволяват загуба на компресия. По този начин се постига икономия на енергия и подобрена производителност.

Какви алуминиеви тръби предлага Синерга ООД

Ще откриете много оферти на пазара за компресорна техника, но алуминиеви тръби за въздух от Sinerga се отличават с предимства както в проектирането, така и в монтажа. Материалите и модулният дизайн на нашите въздушни тръбопроводи улеснява инсталирането и е са по-изгодни от традиционните решения. Компонентите могат да се използват многократно, лесно да разширите, разглобите и дори да преместите инсталацията. Фитингите за бързо свързване осигуряват моментална сигурна връзка, която е готова да понесе високото налягане.

Използването на алуминиеви тръби за въздух от Sinegra също така елиминира времето, необходимо за определени инсталационни процеси. Без сушене на лепило, кримпване, запояване и други. Нашите системи елиминират триенето, причинено от грапавите повърхности в други подобни инсталации, което води до по-бурен въздушен поток и спад на налягането. Благодарение на уникални характеристики на уплътняване, няма загуба на налягане. Това не само намалява сметките за енергия , но ще ограничи въглеродните емисии. Всичко изброено до тук подобрява оперативната ефективност и минимизира разходите за поддръжка. Сравнявайки първоначалните разходи за монтаж, инсталацията от алуминий ще спести 38 процента в сравнение със стоманена тръбна инсталация и 60 процента в сравнение с медна тръбна инсталация. Нашите алуминиеви тръби са най-добрият избор за нови проекти, реновиране или разширяване на Вашата система.

Без стичане на конденз

 

Специално разработени тройници, при които въздуха към крайният консуматор се взима от горната страна на тройника. По този начин евентуално образувалият се конденз в тръбната разводка не тръгва към машините.

Присъединяване под налягане

 

Вече не е необходимо да се спира въздуха за монтаж на допълнителна линия за захранване на консуматор. Aignep има специално създадена система за присуединяване на допълнителни разводки докато системата е под налягане.

Лесен монтаж

 

Монтажа на тръбна разводка с тръби Infinity е много лесен. Тръбите се режат със стандартен тръборез, след което среза се зачиства. Монтажа на фитингите не изисква специален инструмент. За диаметри до ф63 се използва гаечен ключ, а за по – големите диаметри се използва  шестограм.

Корозионна устойчивост

 

За разлика от поцинкованите тръби, които  в мястото на разреза или резбата корозират, при алуминиевите тръби Infinity това е невъзможно. Корозията води до значителни проблеми, не само на самия тръбопровод, но също така може
да доведе до дефектиране на оборудването на сгъстен въздух.