Новата серия винтови компресори с маслено впръскване Ingersoll Rand R-Series предлагат много предимства, които подобряват вашата производствена продуктивност и доходност. Подобренията в новата винтова двойка осигуряват това, което е важно за вас – първокласна производителност и изключителна надеждност. Интелигентният контролер гарантира, че въздушният компресор от следващо поколение R-Series работи интелигентно, оптимизира експлоатационните параметри, за да направи още повече подобрения в надеждността, осигурявайки максимална производителност – и ви позволява да бъдете информирани за състоянието на системата и да правите промени от всяка точка на света.

Най – важните качества за един компресор.

Кои са най – важните качества на един компресор? Това са неговата експлотационна надеждност, енергийна ефективност и не на последно място неговият живот. В новата серия RS Ingersoll Rand са подобрили всички тези качества за да може клиента да получи един нов революционен продукт, който да му осигури спокойствието от гарантираното надеждно захранване и в същото време това, че разходите за сгъстен въздух са най – ниски.

И така, какво ново:

 

Нова винтова двойка с повишена ефективност

Новата винтова двойка е с до 13% по – висока ефективност, която е постигната чрез редица подобрения, които включват оптимизиран профил на ротора, който минимизира оперативните разходи. Новият профил на роторите осигурява до 11% по – висок дебит от предишните модели. С увеличеният дебит при същата мощност вашият нов компресор Ingersoll Rand намалява едновременно вашите инвестиционни и енергийни разходи за да ви осигури най – ниската себестойност на компресорното оборудване.

Най – висока надеждност чрез уникални съвременни технологии.

1. Xe-Series intelligent controller:
Извършва мониторинг и настройва системните параметри и може да Ви изпрати email, когато се появи някакъв проблем, така че да можете да вземете  навременни мерки, като имате достъп  до вашата компресорна  система от всяка точка на света.

2. Progressive Adaptive Control (PAC™):
Автоматично реагира на ключовите параметри, за да минимизира неочакваните престои

3. Достъп чрез врата с панти.
Дръжките осигуряват бърз и лесен достъп до всички компоненти, които са обект на сервиз, включително топлообменници, които не изискват разглобяване по време на рутинното почистване

4. Тристепенна система за сепариране очистваща въздуха на изхода от масло до 3ppm като по този начин предпазва оборудването в системата и увеличава живота му – минимизира разходите и увеличава производителността. 

5. Дълъг сервизен интервал на консумативите намалява експлоатационните разходи, увеличава сервизните интервали и намалява времето за престой. 

6. Отделни топлообменници за въздуха и за маслото, които имат възможност за движение за по – лесен достъп. По този начин се намалява температурният стрес и се подобрява надеждността на системата. 

7. Ново поколение най – съвременна винтова двойка. За компресорите над 90kW се предлага и двустепенен вариант за изключително висока ефективност, надеждност и дълъг живот. 

8. V-Shield™ технологията използва комбинация от съвременни техники, които гарантират 0% течове за разглобяемите съдинения.

9. IE3-Rated Premium Efficiency мотори осигуряват още повече енергийни спестявани отколкото от енергийно ефективните мотори. Системите с променливи обороти (VSD) допълнително увеличават ефективността, като намаляват енергийните разходи. 

10. Total Air System (TAS) допълва вашата компресорна система с пестящите пространство вградени изсушител и филтри

11.Патонтованият три-в-едно модулен топлообменник икономически преразпределя топлината на компресора за поддръжка на други процеси. 

12. Двустъпален високоефективен въздушен филтър осигурява изключителна филтрация, като в същото време поддържа максимален поток на въздуха. Въздушният филтър има визуален индикатор, който показва кога е необходима смяна.