Винтови компресори

Винтов компресор за въздух

Съществуват множество разработени през години устройства за компресиране на газове. Всички те имат уникален дизайн и метод за компресия на атмосферен въздух. Сред възможностите за избор на пазара се отличават винтовите компресори, при които въздухът попада между два ротора. Тяхното движение намалява обема на газа и повишава неговото налягане, за да бъде използван за захранване на пневматични инструменти, надуване на гуми и много други приложения. Различават се от буталните, които са евтини и съществуват от десетилетия. Винтовите модели са по-нов, подобрен тип и се делят на маслени и сухи. Маслените използват масло за смазване на валовете, като по този начин произвеждат сгъстен въздух с един цикъл. Сухите не използват масло и са удачни за хранително-вкусовата или медицинската промишленост. По-скъпи са от преходните и извършват нагнетяването в два цикъла.

Винтов компресор с изсушител

Образуването на влага в компресорното оборудване е неизбежно, но ако се обработва правилно, това ще предотврати повреда на пневматични машини, въздушни двигатели, клапани и всякакви други компоненти, както и ще избегне възможно замърсяване на крайните продукти. За тогава е хубаво да се извърши третиране на сгъстеният въздух и да премине през изсушител. Ако пространството Ви е малко и нямате място за допълнително оборудване, вземете компресор с изсушител. Благодарение на интегрираната система за изсушаване ще се отървете от влагата и възможните негативни ефекти от нея. Тази опция не само ограничава необходимостта от пространство, но също така осигурява икономия на първоначалните разходи за монтаж, като същевременно предлага малко, тихо и удобно решение за Вашите нужди.

Компресори Ingersoll

Вече повече от 145 години Ingersoll Rand предлага широка гама от технологично напреднала, високонадеждна компресорна техника за въздух с лесна поддръжка. Компанията познава дълбоко нуждите на индустрията и изискванията към производителността, което я прави лидер в тази област. Използва придобитите през годините опит и знания, за да Ви предостави идеалните решения за Вашите нужди. Продуктовата гама на Ingersoll включва бутални и винтови компресори, както и преносими модели с бензинов двигател. Освен качествена компресорна техника, компанията поддържа резервни части и аксесоари за цялата си продуктова линия. Предлага въздушни и маслени филтри, масла и смазочни материали, превключватели и други компоненти за всичките си модели.

Фирма Синерга ООД е представителна на компания Ingersoll Rand за България. 

Винтови компресори от Sinerga

Можете напълно да разчитате на нашите винтови компресори, главно защото притежават следните предимства:

  • Безопасни и удобни – те доставят въздух непрекъснато за нужните цели. Също така са безопасни и случаите на инциденти не са известни;
  • Функционират при екстремни климатични условия – могат да работят при висока или ниска температура;
  • Висок дебит – осигуряват достатъчно количество сгъстен въздух за всякакви цели;
  • Лесни за поддръжка – малкия брой части ги прави до 70 % по-икономични от други модели;
  • Енергоспестяващи – те са енергийно ефективни и генерират по-малко топлина;
  • Работят тихо – разполагате със система за заглушаване на шума.
  • Компресорна техника от Sinerga е издръжлива – ще Ви служи дълги години при правилна поддръжка, без спад в капацитета на работа.