Ремонт на винтови компресори и компресорно оборудване

Много често най – важните машини дефектират в най – неподходящото време. Ако това се случи с вашето компресорно оборудване е важно машината да бъде ремонтирана възможно най – бързо с минимален престой, като точно това ние от Синерга ООД правим най – добре. По време на ремонта предоставямe оборотни компресорни мощности за да бъде клиента спокоен, а ние да работим спокойно и да не правим компромиси с качеството на ремонта.

Ние от Синерга ООД имаме богат опит в обслужване, монтаж и ремонт на компресорна техника. Благодарение на нашата експертиза и спeциализирана диагностика разрешаваме бързо проблемите на клиента. Имаме резервни части и консумативи за всички видове индустриални компресори.

Свържи се с нас

Ремонт на индустриално компресорно оборудване.

Ремонт на винтови компресори

Надеждната работа на един винтов компресор е функция на няколко основни фактори: условия на работа, начин на експлоатация и не на последно място качествено и професионално сервизно обслужване.

Диагностика

Преди да пристъпим към ремонтиране на един винтов компресор винаги правим задълбочен анализ на състоянието на машината. Много често при нови клиенти, на които ремонтираме компресор се оказва, че причината за неправилната работа е съвсем различна от това, което на пръв поглед изглежда. Ето защо по време на първоначалната диагностика ние проверяваме всеки един компонен на винтовия компресор, като извършваме следните дейности:

  • Проверка състоянието на винтовата двойка чрез виброанализатор и проверка за хлабини
  • Проверка за течове
  • Проверка на основни компоненти: входящ клапан, клапан за минимално налягане, соленоидни клапани
  • Проверка на електрическата инсталация и двигателя – измерване на стартов, номинален и максимален ток.
  • Проверка на вътрешното налягане
  • Проверка на системата за охлаждане
  • Проверка на производителността на компресор с дебитомер
  • Проверка на системата за сепариране на масло.

При установяване използваме оборотни резервни части за да въведем винтовият компресор в експлоатация и да продължим с диагностиката на другите компоненти за да открием всички проблеми. Целта ни е клиента да може да направи информиран избор доколко е обосновано да се правим ремонт, защото със сигурност никой не иска да получи една оферта за ремонт и след това да излязат куп допълнителни неща за ремонт.

Ремонт

След като сме установили със сигурност какъв е проблема на винтовият компресор

 

В голяма част от случаите, когато нов клиент се обърне към нас за ремонт на компресор установяваме, че причината за дефектирането е неблагоприятни работни условия. Ето защо преди да предприемем ремонт на компресора проверяваме какви са работните условия. Обръщаме особено внимание на системата за охлаждане и вентилация, защото при неадекватно топлоотвеждане температурата на компресора се повишава, което увеличава разхода на масло и води до много по – бързо износване и намаляване на живота на основните компоненти. Запрашаемостта е друг фактор, който значително намалява живота на компресора. В повечето случаи високата запрашаемост води до бързото затлачване на филтрите на корпуса и от там увеличаване на работната температура. Освен задръстването на филтърната материя на корпуса, високата запрашаемост води до запушване на входящия въздупшен филтър, което значително намалява ефективността на компресора, като увеличава неговото енергопотребление. Част от по – финният прах може да навлезе през въздушния филтър в компресора, където запушва масления филтър, увеличва гъстотата на маслото и много често компрометира лагерите. ю

 

 

Синерга ООД

Ремонт на винтови компресори

Дори и поддържания винтов компресор може да се нуждае от ремонтни работи. Можете да опитате да отстраните повредата самостоятелно. Това обаче са сложни машини и ако не сте напълно запознати с техните отделни компоненти и как работят, може да не успеете да го коригирате. В някои случаи дори можете да влошите проблема. Добрата новина е, че Ние предлагаме цялостно обслужване и поддръжка на оборудването.

В допълнение към предоставянето на експертни указания при продажбите, Ние имаме в наличност подходящи резервни части. Добре обучените, висококвалифицирани техници бързо ще диагностицират проблема и ще го коригират със скорост и точност. Специализирани сме в поправяне на всякакви видове и марки компресорна техника.

Ремонт на турбо компресори

Ако турбокомпресорът Ви се държи странно, Ви каним да го донесете при нас за ремонт. Предупредителните знаци за предстояща повреда са необичаен звук, миризма на гориво, прекомерно количество дим и забележимо намаляване на мощността. Ако забележите или подозирате някой от тези проблеми, нека да помогнем.

Нашият персонал е оборудван с подходящите инструменти, с които да ремонтира Вашия турбокомпресор. Ние внимателно ще инспектираме неговите компоненти, ще идентифицираме проблема и ще продължим с ремонта. Стандартно обслужване се извършва при износване на втулките, уплътненията, пръстените и други малки части, които се заменят с нови. Пълно обслужване се извършва при силно влошаване на ротора (вал и колело). Извършва се подмяна на всички компоненти както при стандартния плюс смяна на ротора.

 
remont 1 | Синерга ООД | Решения за сгъстен въздух
poddruzhka large | Синерга ООД | Решения за сгъстен въздух

Оборотни заместващи компресори

За да не намалява Вашата производствена мощност или да бъде възпрепятстван процеса на работа, ще Ви осигурим резервен компресор, докато Вашия е при нас за ремонт. Избирайки нашите сервизни услуги, получавате заместващо оборудване за сервизния период. Предлагаме оборотни модели с бензиново, дизелово или електрическо захранване и мощност от 5 до 90 kW.

Изискването ни към Вас е да осигурите качествени работни условия, както и да се грижите съвестно за заместващата компресорна техника, която сме Ви предоставили за временно ползване.

Молим Ви, както Ние се отнасяме с уважение към Вас и Вашето оборудване, така и Вие уважавайте нашето.

Свържете се с нас